MSTeams

Microsoft Team je služba pro týmovou komunikaci. Jde zejména o textovou, hlasovou a videokonferenční spolupráci nad společnými dokumenty. V obecné poloze jde o sdílení informací spolupracovníků jednoho nebo více týmů.

 

Z pohledu vzdálené spolupráce z jakýchkoliv důvodů (home office, omezení cestování nebo jen z důvodu úspory času) se jedná o velmi efektivní komplexní nástroj.

Jeho vývoj spadá až do roku 2011 do doby, kdy Microsoft investoval 8,5 miliardy USD do nákupu nástroje Skype. Ten v jeho původní formě internetových hovorů, videohovorů a chatu stále existuje, i když ztratil na své popularitě a ustoupil jiným platformám. Microsoft se více ve vývoji věnoval firemnímu použití a na trh uvedl komunikační platformu Skype for business, kterou posléze přetavil do aplikace Microsoft Teams.

Od roku 2017 jsou Teams součástí sady Office 365 resp. dnes Microsoft 365. Tim pádem Team představují kompletní virtuální pracovní prostor, ve které lze na jednom místě nalézt jak nástroje pro individuální práci s dokumenty, tak funkce pro spolupráci v celé firmě nebo jednotlivých pracovních skupin.

Lze tedy jednoduše komunikovat pomocí chatu, video a telekonferencí. Lze ukládat, sdílet dokumenty, kalendáře, poznámky a kontakty. Lze řídit úkoly a díky propojení s kancelářským balíkem Office (i webovým) lze jednoduše pracovat s textovými dokumenty, tabulkami a prezentacemi.

Velkou výhodou je multiplatformní pojetí Teams. Spustíte je na PC, tabletu, či mobilu a Androidem nebo na zařízení firmy Apple. Tím, že Teams jsou i webová aplikace, lze je prakticky spustit na jakémkoliv zařízení s webovým prohlížečem.

Novinky

  • Skype for Business nahrazen Teams

    Microsoft se rozhodl nahradit Skype for bussiness službou Microsoft Teams. Skype for bussiness...

  • Microsoft 365

    Office 365 se změnilo na Microsoft 365. Do budoucna budou všechny produkty , které nesly označení...

Tipy

Outlook

Poštovní aplikace v mobilním telefonu bývají často součástí jeho operačního systému. Ať už jde o Android nebo iOS u telefonů firmy Apple. Outlook mobile je aplikace vyvinutá Microsoftem a poskytuje plnou integraci do prostředí jeho cloudových služeb. Tuto výhodu pocítí nejvíce uživatelé poštovních a kalendářových služeb serveru Exchange. Integrace do aplikace Teams je samozřejmostí.

MAILPlus - podpora

Microsoft365MSDotNETPHPMSAzureMSPartner

vaše výhoda - MAILPlus

Naše zákazníky známe a poznáváme. Nasloucháme jejich požadavkům. Jako Silver Microsoft partner dokážeme nabídnout stabilní zázemí silné společnosti, díky vlastním bohatým dlouholetým zkušenostem.

Kontakt

V obchodních záležitostech nás kontaktujte e-mailem na adrese

prodej@mailplus.cz

Ostatní kontakty zde